Kallbryggare

Kunder frågar, vi svarar

Bra att veta om kallbryggare

Kallbryggt kaffe görs genom att låta kaffebönor dra i kallt vatten under en längre tid, oftast 12 timmar eller mer. Iskaffe bryggs däremot varmt och kyls sedan ner med is eller i kylskåp. Kallbryggt kaffe blir ofta mjukare och mindre syrligt.

Tekniskt sett ja, men vi rekommenderar att använda grovmalet kaffe med medel- till mörkrost för bästa resultat. Det passar perfekt tillsammans med våra kallbryggare för att ge dig en fyllig och len smak.

Om det förvaras i en lufttät behållare kan kallbryggt kaffe hålla upp till 10 dagar i kylskåp utan att förlora sin lena smak.

Om du är nybörjare rekommenderar vi att du börjar med ett kallbryggarset som är enkelt att använda och lätt att rengöra. Vi har handplockat nybörjarvänlig utrustning i vårt sortiment för att hjälpa dig lyckas med din första bryggning.

Allt du behöver är ett kallbryggarset med en kallbryggare, ett filter och ditt favoritkaffe. Tillsätt kallt vatten och låt det dra i 12–24 timmar – så enkelt är det! Det är definitivt värt väntan för ett riktigt gott glas kaffe.

Cold brewers - white